Smørrebrød med panert fisk og reker
Herlige danske smørrebrød signert kjendiskokken Ole Martin Alfsen. Panert fisk og reker er klassikere på høye smørbrød, og supert som middagsrett.
Ingredienser
Ramsløkmajones
1 dl ferdig majones
25 g frisk ramsløk - eller ramsløk
Smørbrød med fisk
2 skiver godt brød
1 ss smør
2 fileter av smørflyndre eller annen flyndrefisk
1 dl hvetemel
½ ts salat
½ ts malt pepper
1 egg
2 dl brødrasp/griljermel
1 ss smør til steking
2 hvite asparges
1 l vann
2 ss sitronsaft
1 ts sukker
1 ts salt
5 lange skiver agurk
4 salatblader, som hjertesalat
Smørbrød med reker og dampet fisk
2 skiver godt brød
1 ss smør
200 g ferske reker, uten skall
2 fileter av smørflyndre eller annen flyndrefisk
4 ss majones
½ sitron
4 salatblader, som hjertesalat
Enkel thousand island dressing
2 dl creme fraiche
2 ss tomatpuré
2 ss majones
1 ss ketchup
1 ts finrevet fersk hvitløk
1 ss sitronsaft
2 ss worcestersauce
1 ts paprikapulver
1 ts sukker
¼ ts salt
¼ ts malt pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
De hjemmelagde sausene kan gjerne erstattes med ferdiglagde sauser. Ønsker du å lage dem fra bunnen av, er det best å lage dem ferdig først.
Slik gjør du
- For thousand island-sausen: Ha creme fraiche i en bolle og tilsett tomatpuré, majones, ketchup, hvitløk, sitronsaft og worcestersauce.
- Pisk dressingen sammen og tilsett paprikapulver og sukker.
- Pisk videre og smak til med salt, pepper og litt tabasco.
- Ramsløkmajonesen: Kjør majones og ramsløk sammen i en blender.
- Bland inn salt og pepper i hvetemelet. Ha det på en tallerken. Pisk sammen egget og ha det over på en annen tallerken. Ha brødrasp over på en tredje tallerken.
- Tørk to av fiskefiletene med kjøkkenpapir.
- Vend filetene først i melblandingen, så i eggeblandingen og til slutt over i brødraspet.
- Stek fiskefiletene gylne på begge sider i en middelsvarm stekepanne med smør.
- Tørk resten av fiskefiletene med kjøkkenpapir. Rull hver av dem sammen fra hodedel til haledel. Sett sammen ved hjelp av en liten trepinne, som en tannpirker uten smak.
- Kok opp vann, hvitvin og smør. Legg forsiktig fiskerullene ned i kjelen og la det dampes i et minutt. Ta kjelen av varmen og la fisken trekke i kjelen med lokk i noen minutter. Ta rullene forsiktig opp, og legg dem på en tallerken med et rent kjøkkenhåndkle.
-
Skrell asparges fra under knoppen og helt ned med en rotskreller. Skjær bort de nederste 2–3 centimeterne.
-
Kok opp vann i en stor, vid kasserolle. Tilsett sitronsaft, salt og sukker. Legg forsiktig i asparges og kok dem i 5 -10 minutter, avhengig av størrelse. Bruk en liten spiss kniv for å sjekke om aspargesene er møre.
- Smør brødskivene og legg på salat. Fordel rekene på to av skivene, topp disse med hver sin fiskerull, og legg på en klikk med ramsløkmajones.
- Legg på de ferdigstekte panerte fiskefiletene, del aspargesene i to, og fordel dem på fisken sammen med ruller av agurk og thousand island-saus.