Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kringle
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kringle

Trønderrose

Trønderrose er en søt hvetekringle bakt med sitronskall i deigen, og fylt med sukker, kanel, rosiner og mandler. Passer ypperlig som burdagskringle.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Løs gjæren opp i lunken melk, tilsett sammenvispet egg og deretter sukker og sitronskall. Ha i halvsmeltet smør og hvetemel til det blir en passe deig.Arbeid deigen jevn, men denne skal ikke eltes så mye.
  • Dekk bakebollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Trill den ut til cirka 1 meter lang pølse, og evle den ut så den blir 25 cm bred. Rør sammen smør, sukker og kanel, og smør dette på deigen. Dryss over rosiner og mandler. Rull deigen sammen til en fast pølse. Skjær deiglengden i to på langs. Tvinn de to delene sammen igjen, slik at snittflaten vender opp. Legg deigen som en rund eller oval ring på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk kringlen med plast og et klede, og la den etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter..
  • Pensle med egg og strø med litt hakkede mandler.
  • Stek kringlen nederst i ovnen ved 200 °C i 25 -30 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også Sprossas verneverdige kringle til kaffen. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer