Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller

Tangzhong boller

Boller bakt på tangzhong metoden som gjør baksten ekstra luftig og saftig. Bollene gir også en følelse av nybakt litt lenger.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Metoden tar litt mer tid enn om du baker klassiske hveteboller, men vi tror du vil synes at det er verdt det.

Slik gjør du

 • Lag jevning ved å røre mel og melk sammen til en klumpfri røre i en kjele. Varm opp under omrøring til en tykk røre. Avkjøl litt.
 • Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
 • Bland sammen mel, sukker, kardemomme, tørrgjær, melk og egg i en bakebolle og hell i jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og kjør deigen 15 minutter til. Tilsett til slutt rosinene og elt dem forsiktig inn i deigen.
 • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
 • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 24 like store emner, trill boller av emnene og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
 • Dekk med plast og la bollene etterheve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
 • Pensle bollene med sammenvispet egg.
 • Stek bollene midt i ovnen ved 220 °C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
  Tangzhong metoden gir veldig luftig og saftig bakst. Metoden går ut på å lage en jevning av mel og væske som varmes opp til 65 grader. Dette gjør at deigen klarer å ta opp mer væske, noe som bidrar til at gjærbaksten blir mykere enn vanlig og at baksten holder seg saftige lengre. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Generelt skal det brukes mindre gjær en til tradisjonell bakst.

  Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn mer om samme tema:

3 / 5
264 stemmer