Tradisjonell epleterte
Tradisjonell epleterte er en sikker vinner. Servert med is, kesam eller en god klatt med krem på siden smaker den ekstra godt.
Ingredienser
250 g hvetemel
125 g sukker
1 ½ ts bakepulver
125 g smør
1 egg
2 ss vann
4 epler
1 pakke ferdig vaniljekrem
kanel
sukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør sammen hvetemel, sukker, bakepulver og smør. Pisk sammen egg og vann før det blandes sammen med resten. Sett deigen til avkjøling
- Skrell og rens eplene og skjær dem i skiver.
- Trykk deigen ut i springform. Fyll med vaniljekrem og epler. Dryss kanel og sukker over.
- Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Server kaken lun med is, kesam eller pisket krem.
Glad i epler? Prøv også krydderkake med eple eller vår klassiske eplekake.