Viltsmørbrød
Har du rester fra søndagsmiddagen lager du viltsmørbrød på en-to-tre. Passer både til lunsj eller som et kjapt måltid til kvelds.
Ingredienser
Stekt pære:
2 pærer i skiver
2 ss smør
2 fedd hvitløk
1 ss frisk timian
sukker
salt
pepper
Viltfilet:
240 g filet av elg eller annet vilt
olje
smør
hvitløk
frisk timian
Blings:
1 skive godt brød
1 ss snøfrisk
6 blader babyspinat eller grønn salat
40 g stekt filet av elg eller annet vilt
1 skive stekte pærer
1 ts ripsgele
frisk timian til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Filet av elg eller annet vilt: Salt og pepre filetene og stek de i en stekepanne med en blanding av olje og smør. Ha gjerne et hvitløksfedd og litt urter i pannen. Etterstek i ovn til kjernetemperaturen er cirka 60 grader.
Tips: Bruker du ferdig stekt viltkjøtt kan du hoppe over punkt 1.
- Stekt pære: Skjær pæren i skiver. Stek pæreskivene i panne med smør, hvitløk og urter og et lite dryss sukker. Salt og pepre pærene.
- Blings: Smør en brødskive med snøfrisk. Legg noen skiver grønn salat eller babyspinat på skiven. Ha på et par skiver viltfilet og en stekt pæreskive. Topp viltsmørbrød med litt ripsgelé.
Keen på en søt klimasmart blings, prøv arme loffer.
Klimaavtrykk per blings: 0,38 kg CO2-ekvivalenter
Kilde: CO2-Kalkulator