Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Under 20 minutter hvis du har ferdigstekt filet
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? Pålegg til 6 blingser
Hvor lang tid tar det? Under 20 minutter hvis du har ferdigstekt filet
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? Pålegg til 6 blingser

Viltsmørbrød

Har du rester fra søndagsmiddagen lager du viltsmørbrød på en-to-tre. Passer både til lunsj eller som et kjapt måltid til kvelds.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Filet av elg eller annet vilt: Salt og pepre filetene og stek de i en stekepanne med en blanding av olje og smør. Ha gjerne et hvitløksfedd og litt urter i pannen. Etterstek i ovn til kjernetemperaturen er cirka 60 grader.
    Tips: Bruker du ferdig stekt viltkjøtt kan du hoppe over punkt 1.
  • Stekt pære: Skjær pæren i skiver. Stek pæreskivene i panne med smør, hvitløk og urter og et lite dryss sukker. Salt og pepre pærene.
  • Blings: Smør en brødskive med snøfrisk. Legg noen skiver grønn salat eller babyspinat på skiven. Ha på et par skiver viltfilet og en stekt pæreskive. Topp viltsmørbrød med litt ripsgelé.

Keen på en søt klimasmart blings, prøv arme loffer.

Klimaavtrykk per blings: 0,38 kg CO2-ekvivalenter

Kilde: CO2-Kalkulator

Finn mer om samme tema:

0 / 5