Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin

Rustikke rundstykker

Rustikke rundstykker er herlig gjærbakst av rug og hvetemel som passer like godt som tilbehør til middagen som i matpakken til lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen alle ingrediensene, men hold av 2,5 dl vann til senere i elteprosessen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker en kjøkkenmaskin. Mot slutten av eltetiden tilsetter du resten av vannet litt etter litt. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time. Vend på deigen en gang i halvtimen for å styrke og tilføre struktur.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og strekk deigen ut til et rektangel. Del deigen i mindre rundstykker ved hjelp av et pizzahjul.
  • Legg rundstykkene på en stekeplate dekket med bakepapir, og la etterheve til nesten dobbel størrelse. 
  • Strø litt mel på toppen. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220°C i 20-30 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.

Glad i rundstykker? Prøv også myslirundstykker eller gulrotrundstykker

 

Finn mer om samme tema:

4.1 / 5
8 stemmer