Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 loffer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 loffer

Italiensk loff

Italiensk loff med durumhvete, hvetemel og olivenolje er noe av det beste du lager av hjemmebakst. Godt å ha med seg i piknikkurven eller servere til all slags grillmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til det er fingervarmt (37 °C), sett til siden 1 dl vann,  og ha i gjæren. Tilsett egg, salt, hvetemel, durumhvete og olivenolje. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Form emnene til avlange boller med en liten spiss i hver ende og la hvile under et klede i ca. 15 minutter.
  • Lag skrå snitt på toppen av brødene.
  • Stek brødene midt i ovnen på 250 ºC i ca. 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 215 ºC og stek videre i ca. 30 min. Avkjøl på rist.

>> Prøv også oppskriften på vår smørloff eller luftige hvetebrød som hever over natten. 

 

>> Samleside: Tilbehør til grillmat

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
157 stemmer