Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 pepperkaker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 pepperkaker

Pepperkakedeig med lys sirup

Pepperkakedeig med lys sirup smaker herlig til jul med ingefær, nellik, pepper og kardemomme. Bruk deigen til å lage pepperkaker for å pynte en pepperkakekake med eller til pepperkakehus.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm sukker, sirup og margarin til en flytende masse (sukkeret skal smelte) og hell over i en kjøkkenmaskin. Bland krydderet sammen med det tørre og ha det i sammen med den smeltede blandingen. Tilsett eggene. Elt sammen, og sett kjølig til neste dag. 
  • Ha deigen på et lett melet bakebord og kjevle ut til en 5 mm tykk leiv. 
  • Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Etterhvert som figurene blir ferdig kan du legge dem på en stekeplate med bakepapir.
  • Stek figurene midt i ovnen ved 200° i 5–10 minutter. Avkjøl på rist.  

Skal du pynte pepperkakene? Her er vår gode oppskrift på melisglasur. Eller prøv noe litt mer utradisjonelt: Server pepperkaker med blåskimmelost i juleselskapet.

 

>> Til julebaksten sammen med barna anbefaler vi også våre oppskrifter på brune pinner, kokosmakroner og barnas konfekt. Alle er enkle julekaker med få ingredienser og kort vei til deilig resultat.  

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
16 stemmer