Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 pepperkaker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 pepperkaker

Pepperkakedeig med lys sirup

Pepperkakedeig med lys sirup smaker herlig til jul med ingefær, nellik, pepper og kardemomme. Bruk deigen til å lage pepperkaker for å pynte en pepperkakekake med eller til pepperkakehus.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Varm sukker, sirup og margarin til en flytende masse (sukkeret skal smelte) og hell over i en kjøkkenmaskin. Bland krydderet sammen med det tørre og ha det i sammen med den smeltede blandingen. Tilsett eggene. Elt sammen, og sett kjølig til neste dag. 
  • Ha deigen på et lett melet bakebord og kjevle ut til en 5 mm tykk leiv. 
  • Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Etterhvert som figurene blir ferdig kan du legge dem på en stekeplate med bakepapir. Trærne legger du oppå grillspyd-pinner, så smelter deigen over dem under stekingen så de sitter fast og kan stikkes ned i kaken.
  • Stek figurene midt i ovnen ved 200° i 5–10 minutter. Avkjøl på rist.  
  • Bland eggehvite, melis og sitron til melisglasur. Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen. Klipp et lite hull i det ene hjørnet når kakene skal pyntes. Dekorer etter eget ønske.
    Tips: Til en pepperkakekake trenger du 10 pepperkakemenn/damer og 4 trær, men det kan være lurt å lage noen ekstra.

    Server gjerne pepperkaker med blåskimmelost i juleselskapet.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer