Rundstykker med rødbete er fristende gjærbakst av sammalt hvete og rug, mandler og rødbetjuice. Passer godt til lunsj med fiskepålegg, ost og diverse posteier.
Grovbrød med bygg og havre er et sunt og kjempegodt brød med sammalt hvete, hvetekli, byggmel, havregryn og fullkornshvetemel. Oppskriften er signert diplombaker Arild Mellemsæther.
Fine pannekaker er lette og gode med blåbærsyltetøy eller friske bær. Noen kaller dem verdens beste og enkleste pannekaker når de blir servert til middag med bacon.
Lun kyllingsalat med spinat og hel hvete smaker kjempegodt til middag, gjerne servert med en skive grovt brød. Med kyllingfilet, cherrytomat og brokkoli har du gode rester i matpakken dagen etter.
Flettekrans av loffdeig med fint hvetemel er lekkert både på frokostbordet og til lunsj, og passer ypperlig til jul. Loffen smaker godt med ost og annet pålegg.
Rødbetrundstykker med nøtter er herlig gjærbakst av sammalt hvete, rug og rødbetjuice. Server dem som tilbehør til middag til jul eller lag sandwich i matpakken.