Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Brød Eltefritt Glutenfritt Kaker Knekkebrød Småbakst Søt gjærbakst Surdeig Takkebakst Vafler Vis alle

Jordbær- og marsipankake

Jordbær- og marsipankake er en klassisk festkake til bursdag, 17.mai, konfirmasjon og bryllup. Sukkerbrødbunn med pisket krem og rørte bær, dekket med marsipanlokk, jordbær og pistasjenøtter.
Middels
vanskelig

Flaggkake

Flaggkake med saftig kakebunn av mandler og fyll av jordbærpuré og ostekrem er pyntet med friske bær. Kaken symboliserer det norske flagget og er en fin 17.mai-kake.
lang
vanskelig

Kake i rødt, hvitt og blått

Kake i rødt, hvitt og blått, eller flaggkake, er laget av sukkerbrød med blåbær og bringebær. Kaken er fylt og dekket med ostekrem og pyntet med friske bær og sjokolade til 17. mai.
lang
Middels

Grovt superbrød

Grovt superbrød er et ekstra godt og grovt brød med byggryn, helkorn, rug, fullkornshvetemel, havregryn, kruskakli, linfrø, sesamfrø og solsikkefrø.
lang
Middels
Ekstra Grovt

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Rug- og speltbrød

Rug- og speltbrød er et godt, grovt surdeigsbasert brød som bakes helt uten gjær. Maaris Kuuda står bak denne oppskriften som var en av finalistene i OBKs brødoppskriftskonkurranse 2014.
lang
vanskelig
Grovt

Scones med appelsin, rosiner og nøtter

Scones med appelsin, rosiner, kefir og pecannøtter lager du på under en time. Passer fint til helgefrokosten eller som deilig turmat.
rask
enkelt

Pull-apart rundstykke

Pull-apart rundstykke med deilig smeltet ost, hvitløk og pepperonipølse smaker som en minipizza du lager raskt i ovn, på grillen eller i glørne fra et bål på tur. 
rask
enkelt

Påskeharer som turmat

Gode påskeharer er perfekt turmat i strålende påskesol.
rask
Middels
Grovt