Hamburger- og pølsebrød
Hamburger- og pølsebrød baker du selv til sommerens grillmat. Imponer med gjærbakst av sammalt fin hvete som er grovere og smaker mye bedre enn kjøpebrød.
Ingredienser
3 dl melk
½ pk gjær
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss olje
200 g sammalt hvete, fin
250 g hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm melken til den er fingervarm, og smuldre i gjæren. Ha melkeblandingen, sukker, salt og olje over i en bakebolle. Rør inn sammalt hvete, og tilsett hvetemelet. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord og trill ut til en jevn pølse som deles i tolv eller åtte like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde boller til hamburgerbrød.
- Ha over på en stekeplate dekket med bakepapir, pass på at det er god avstand mellom emnene. La hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse.
- Pensle med vann og strø med sesamfrø.
- Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.