Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Slik kan du få spist opp rester fra julematen

Rester fra julematen som skinkestek, ribbe eller pinnekjøtt passer perfekt til å lage raske, digge og enkle sandwicher.
Skriv ut

Julen er en tid for overflod av god mat, drikke og kaker – noe som ofte byr på rester fra julematen. Vi har derfor satt sammen 5 raske, enkle og gode julesandwicher basert på julens restemat.

 

Tom for rester, men likevel fysen? Ingen fare, for lignende pålegg finnes i butikken.

 

>> Les også: Nyttårsmenyen som redder julematen

 

5 sandwicher på rester fra julematen

Julefocaccia med ribberull gjenbruker restene fra julematen

Julefocaccia med ribberull

Bak en deilig julefocaccia eller kjøp tilsvarende i butikk og ha på rester av ribbe eller ribberull og salatblader. Dette er en skikkelig smakfull julelunsj!

Julesandwich med skinkestek er solid gjenbruk av rester fra julematen

Sandwich med rugbrød, skinkestek, surkål og sennep.

Lag en mektig og god sandwich av rester fra skinkestek med rugbrød, sennep, surkål, appelsin og rødbeter. Denne passer fint en romjulsdag du må ha middag på 1-2-3.

 

>> Les også: Våre 5 tips til å ta vare på brødet

Restene fra julematen spiser du opp ved å lage havrescones med okserull

Scones med okserull, ruccola og srirachamajones

Scones med okserull, ruccola og srirachamajones er en spicy og spennende blings. Prøv gjerne vår raske oppskrift på havrescones

Oppskrift på Bagett med lammerull og guacamole

Bagett med lammerull og guacamole

Lag julestemning i matpakken med en bagett med lammerull, guacamole, salat og svisker. 

oppskrift på Sandwich med pulled pork

Rundstykke med ribbe, rødkål, sennep og eple

Har du hevet deg på pulled-meat-trenden eller lyst til å prøve? Lag pulled pork sandwich av ribberester fra julemiddagen! Sammen med rødkål, sylteagurk, sennep og knasende sprø eplebiter gjerne servert på rødbetrundstykker eller grovbrød blir det en skikkelig god lunsj.

 

>> Les også: Gjenbruk julekakene i desserter, konfekt og andre kaker – her er våre 5 tips til mindre matsvinn av julens bakst.