Grunnoppskrift eclairs
Grunnoppskrift eclairs betyr at du nå kan lage verdens beste vannbakkels. De er sukkerfrie, og består av vann, smør, mel og egg, og er mye lettere å lage enn sitt rykte. Imponer gjerne med fargerike og silkemykt fyll.
Ingredienser
2 ½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
3- 4 egg
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok opp kaldt vann og smør. Visp inn melet samtidig som du rører kraftig med en tresleiv. Rør godt til massen er ristet, det vil da danne seg et tynt hvitt lag i bunnen av gryten og massen er glatt og slipper kanten.
- Ha over i en kjøkkenmaskin eller fortsett å røre kraftig for hånd, samtidig som du tilsetter eggene, ett om gangen.
- Ha deigen over i en sprøytepose og trykk ut 10-12 cm lange eclairs.
- Steke eclairene midt i ovnen på 180 C° i 20-25 minutter, litt avhengig av hvor store du lager dem.
Eclaires kan fylles med flere ulike kremer. Hva med karamellkrem eller krydderkrem?