Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 12
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 12

Veganske påskeknuter med appelsin og kardemomme

Appelsin og kardemomme gir baksten en spesiell friskhet og vekker gode påskeminner. Nyt disse påskeknutene til kaffen eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha alt til deigen i en bakebolle. Bruk romtempererte ingredienser.
    Husk å vaske appelsinen før du river skallet.
  • Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Ha evt. litt ekstra væske i deigen om du synes den er tørr.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, cirka 1 time.
  • Mens deigen hever kan du lage fyllet og glaseringen: Bland smør med sukker, kanel, kardemomme og revet appelsinskall til fyllet. Smelt så aprikosmarmeladen sammen med ferkspresset appelsinsaft og kok inn til cirka halv mengde.
  • Ha deigen på et lett melet bakebord. Kjevle ut deigen til 0,5 cm tykk rektangelformet leiv og smør på fyllet. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser med deig på tvers. Tvinn eller knyt hver remse til en knute. Snurr remsen tre ganger rundt samlede fingre på den ene hånden din (i midten, overfor og nedenfor). Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden av ringen. Sett påskeknutene på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle med havremelk og dryss over hakkede mandler.
  • Stek påskeknutene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter til de er gylne.
  • Pensle med glasering og strø over hakkede mandler og revet appelsinskall. Avkjøl på rist.
    Server påskeknutene med ferskpresset appelsinsaft eller appelsinsalat eller spar resten av appelsinene til senere bruk.

    Se flere tips til bakst til frokost, turmat og påskekosen.

Finn mer om samme tema:

0 / 5