Maiblomster
Nydelige boller formet som maiblomster er perfekte til maifestene. Dekorative, smakfulle - og en favoritt for barna.
Ingredienser
Bolledeig
75 g smør
3 dl melk
½ pk gjær
½ kg hvetemel
75 g sukker
1 ts malt kardemomme
Vaniljekrem til fyll
Melisglasur og kokosmasse til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Del smøret opp i små terninger og legg på en tallerken slik at det blir romtemperert.
- Ha mel, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
- Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig og elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner og del hver av dem igjen i 5 stykker. Trill små dråpeformede boller og sett dem sammen til en blomst på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbelt størrelse, cirka 20-30 minutter.
- Trykk ned i midten og legg 1 stor spiseskje med vaniljekrem på hver bolle.
- Stek maiblomstene midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
- Når de er blitt kalde kan du smøre dem med melisglasur og drysse over litt kokosmasse.