Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 boller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 boller

Maiblomster

Nydelige boller formet som maiblomster er perfekte til maifestene. Dekorative, smakfulle - og en favoritt for barna.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret opp i små terninger og legg på en tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Ha mel, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig og elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner og del hver av dem igjen i 5 stykker. Trill små dråpeformede boller og sett dem sammen til en blomst på en stekeplate dekket med bakepapir.
  • Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbelt størrelse, cirka 20-30 minutter.
  • Trykk ned i midten og legg 1 stor spiseskje med vaniljekrem på hver bolle.
  • Stek maiblomstene midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Når de er blitt kalde kan du smøre dem med melisglasur og drysse over litt kokosmasse.

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
8 stemmer