Piroger med røkelaks
Piroger med røkelaks og mozzarella er fylt gjærbakst fra Russland laget av hvetemel og havrekli. De passer perfekt som turmat, snacks eller til lunsj.
Ingredienser
Deig:
50 g smør
2 ½ dl melk
½ pk gjær
½ ts salt
2 eggeplommer
½ dl havrekli
450 g hvetemel
1 egg til pensling
Fyll:
4 sjalottløker
2 ss smør
200 g røkelaks
200 g revet mozzarella
Nykvernet pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Deig: Ha mel og salt i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller i kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet romtemperert smør i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
- Fyll: Hakk løk og persille og skjær laksen i mindre stykker. Fres løken i stekepannen til den er gyllen. Tilsett laks og mozzarella. La det hele smelte sammen. Rør i persillen og smak til med nykvernet pepper. Sett til avkjøling.
- Ha deigen på et lett melet bakebord og del i like store emner. Kjevle emnene til en leiv på ca. 30 x 30 cm, og skjær ut stykker på ca. 10 x 10 cm. Fordel fyllet på hvert stykke, fold deigen rundt fyllet og trykk kantene godt sammen.
- Legg pirogene på en stekeplate med bakepapir og la etterheve i 10 minutter.
- Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen på 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Pirogene kan fryses. Ta dem opp om morgenen, så er de tint til lunsj.
Prøv også piroger med spinat og fetost og piroger med kjøtt, løk og sopp.