Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 porsjoner

Ostekake med pepperkakebunn

Denne ostekaken med pepperkakebunn gir restene av riskremen nytt liv! Pepperkakene i bunnen gir en kake full av julens beste smaker.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kjør pepperkaker (eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper) og mandler i en hurtighakker eller blender til de er knust.
  • Smelt smør i en liten kjele og hell smeltet smør i den knuste kjeksen. Rør det sammen.
  • Kle bunnen av en springform (ca. 20 cm i diameter) eller en rektangulær form (ca. 20×25 cm) med bakepapir.
  • Press ut kjeksblandingen i formen slik at den blir flat og kompakt.
  • Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  • Bland sammen kremost, gresk yoghurt, egg og melis i en bolle. Rør inn risgrøt/riskrem i blandingen.
  • Varm sitronsaft i en liten kjele, trekk kjelen av platen og smelt gelatinplatene i saften.
  • Bland litt av osteblandingen i gelatinen, og ha deretter gelatinen tilbake i bollen med osteblandingen.
  • Rør rundt og hell blandingen over bunnen i formen.
  • Sett kjølig til kaken stivner.
  • Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
  • Server ostekaken med friske bringebær og bringebærsaus.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
58 stemmer