Bubble cake med peppernøtter
Bruk julens peppernøtter til å skape en fest av en bubble cake! Myk kakebunn med julekrydder og hvit sjokolademousse mellom lagene gir en fin kontrast til de sprø peppernøttene.
Ingredienser
Myk pepperkakebunn:
4 romtempererte egg
150 g brunt sukker
100 g sukker
100 g smør
ca. 330 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ ts malt kanel
½ ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ½ dl yoghurt naturell eller rømme
Hvit sjokolademousse:
300 g hvit sjokolade
4 gelatinplater
6 dl kremfløte
2 romtempererte egg
Sjokoladekrem:
300 g hvit sjokolade
200 g smør
200 g melis
Pynt:
ca. 80 peppernøtter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Lag kakebunnen først: Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.
- Smelt smøret og la det avkjøles.
- Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
- Hell i det smeltede smøret, og rør forsiktig til alt er blandet.
- Fordel røren i tre små kakeformer (15 cm i diameter), eller stek kaken i en liten langpanneform. Husk bakepapir!
- Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grillspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
- Hvis du stekte kaken i langpanneform: Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på 14-15 cm.
- Lag sjokolademousse: Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad.
- Legg gelatin i bløt i 5 minutter.
- Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
- Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen.
- Rør inn romtempererte egg.
- Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). La moussen tykne litt før du monterer kaken.
- Montering: Legg en kakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir. Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen. Sett kaken kaldt til moussen stivner.
Kaken kan gjerne stå til dagen etter før den pyntes.
- Lag sjokoladekrem: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
- Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
- Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
- Pynting: Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
- Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøttene på kaken. Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøttene.