Tradisjonell bløtkake
Ingredienser
Sukkerbrød:
Fyll og pynt:
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 160 °C.
-
Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
Bruk romtempererte egg som har bedre piskeevne og gir mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen. Klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut, er den ferdig. -
Sikt mel og bakepulver over i bollen med eggedosis.
-
Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
-
Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.
-
Hell røren i formen i sikksakkmønster. Stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
-
Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
-
La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang. -
Pisk kremfløten stiv sammen med melis.
-
Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet. Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre vil snittet være til hjelp for å få en jevn bløtkake.
-
Del sukkerbrødet i tre lag.
-
Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk eller juice.
-
Smør på litt jordbærsyltetøy. Ha på krem og valnøtter. Smør kremen ut i et jevnt lag, legg på banan og et nytt sukkerbrødlag. Gjenta prosessen.
Varier gjerne fyllet til bløtkaken med frukter og smaker du er glad i. -
Smør til slutt krem i et jevnt lag rundt hele bløtkaken med en kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen.
-
Ha litt pisket krem i en sprøytepose med en liten rund tip for å dekorere rundt kanten. Del jordbær i tynne skiver og bløtkaken er klar til å pyntes. Legg gjerne på noen stilker frisk mynte etter at du har pyntet ferdig kaken.
>> Se også vår oppskrift på moderne bløtkake, en nakenkake full av bær og gode smaker.
Kilde: MatPrat