Ostekake med sjokoladelokk
Ostekake med sjokoladelokk er en nydelig festkake. Kremen av eggeplommer, lime, gelatin, kremost og sukker er dekket av mørk, smeltet sjokoladeglasur.
Ingredienser
Kakebunn:
300 g romtemperert smør
200 g melis
2 egg
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
Ostekrem:
500 g kremost naturell
saft av 1 presset lime
90 g sukker
4 eggeplommer
9 gelatinplater
2 ½ dl kremfløte
Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte
½ dl vann
50 g sukker
200 g mørk sjokolade , hakket
20 g smør
Pynt:
Blomster og friske bringebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg, mel og bakepulver. Sett deigen til avkjøling i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen til en flat sirkel som passer i en 24 cm springform. Stek bunnen midt i ovnen ved 165 °C i 25 minutter. Avkjøl.
- Ostekrem: Visp kremost og limesaft til en glatt røre. Pisk sammen sukker og eggeplomme i en bolle over vannbad og varm til ca. 60 °C. Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin til lett og luftig.
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Press ut vannet og smelt gelatinen i en kjele på svak varme.
- Pisk kremosten inn i den smeltede gelatinen, litt av gangen. Bland kremosten og eggeblandingen, og vend forsiktig inn pisket krem.
- Hell ostekremen over kakebunnen i springformen og sett i kjøleskapet til ostekremen er stivnet.
- Sjokoladeglasur: Kok opp fløte, vann og sukker. Ha hakket sjokolade og smør i små terninger i en bolle, og hell den varme fløteblandingen over. Bland forsiktig uten å lage bobler.
- Hell den varme sjokoladeglasuren over ostekaken og sett kaken kjølig til sjokoladen er stiv.
- Varm kakeformen utenpå med en hårføner, og løsne formen forsiktig fra kaken før servering. Pynt med friske blomster og bringebær.
Glad i ostekake? Prøv også ostekake med friske bær eller sitronostekake.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest