Glutenfrie eplerundstykker
Glutenfrie eplerundstykker passer godt for deg med cøliaki eller glutenallergi. De bakes med revet eple, Fiber Husk, gulost, glutenfrie havregryn, kardemomme, glutenfri melblanding og jyttemel.
Ingredienser
4 dl melk
1 pakke gjær
2 ss Fiber Husk
2 egg
2 dl revet hvitost
2 revne epler
4 dl glutenfrie havregryn
4 dl glutenfri melblanding, grov
6 dl glutenfri melblanding, lys
2 ss jyttemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts malt kardemomme (kan sløyfes)
4 ss olje
glutenfrie havregryn, sesamfrø eller valmuefrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm melk til den er fingervarm, ca. 37°C og smuldre i gjæren. Rør inn Fiber Husk, egg, revet eple og ost. Tilsett havregryn, grovt og lyst glutenfritt mel, jyttemel, bakepulver, salt og kardemomme. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter. Rør til slutt inn oljen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ha litt glutenfritt mel og havregryn på benken før deigen tas ut på bordet og elt lett sammen. Rull deigen til en tykk pølse som du deler på midten. Del deretter hver del i to, og disse delene i fire like store deler igjen, slik at du får 16 like store emner.
- Trill emnene til rundstykker og legg dem på stekeplate med bakepapir. Bruk eventuelt litt olje på hendene når du triller. Dekk med plast eller et klede og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
- Pensle med vann og strø over havregryn eller frø. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.