Hvit surdeigskrans
Hvit surdeigskrans er dekorativ og kjempegod loff bakt helt uten gjær. Surdeigen du lager på forhånd hever brødet naturlig.
Ingredienser
3 ½ dl vann (30 °C)
500 g hvetemel
3 ts salt
300 g surdeig (romtemperert)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere i elteprosessen. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 3 minutter på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i 7 minutter. Tilsett vannet litt og litt mens maskinen går. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate.
- La deigen heve i ca. 2,5 time.
- Del deigen i 18 like store emner og form disse til boller.
- Legg seks og seks boller sammen i en sirkel på en stekeplate med bakepapir, slik at de danner tre brødkranser. Hev surdeigskransene til nesten dobbel størrelse.
- Strø litt mel på toppen av brødene og snitt dem på langs rundt hele sirkelen.
- Stek surdeigskransene midt i ovnen ved 220 °C i 30-45 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
En hvit surdeigskrans er en kjempefin som gave med bånd rundt. Andre fine brødgaver til jul er julebrød med øl, hjertebrød eller julefoccacia.