Scones med appelsin- og sitronskall
Scones med appelsin- og sitronskall er bakt av grovt og fint mel, valnøtter og tørket frukt. De er enkle, og smaker godt til kaffen eller lunsj i helgen.
Ingredienser
250 g smør
150 g sukker
revet skall og saft av 1 stk appelsin
revet skall og saft av 1 stk sitron
600 g hvetemel
250 g sammalt hvete, grov
4 ts bakepulver
5 ½ dl melk
150 g valnøttkjerner
150 g tørket aprikos
melk til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland romtemperert smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en løs deig.
- Tilsett melet og bakepulveret.
- Tilsett melken og rør deigen lett sammen.
- Kutt de tørkede aprikosene opp i biter og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene.
- Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.
- Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle deigen til ca. 1,5 cm tykkelse. Stikk ut scones ved å bruke et smalt kjøkkenglass.
- Ha sconesene på en bakepapirkledt stekeplate og pensle med melk.
- Stek dem i ovnen på midterste rille ved 200° i ca. 15 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
En lysere variant? Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til disse halvgrove sconesene, men erstatt sammalt hvete med hvetemel og valnøtter og aprikoser med 200 g mørk sjokolade. Del sjokoladen i små biter før den blandes i deigen.
>> Se også vår store samleside med flere oppskrifter på scones. Der finner du blant annet grove scones, havrescones og glutenfrie scones.