Byggrynsfromasj med gelélokk
Byggrynsfromasj med gelélokk er en lekker dessert med frisk smak av bringebær og yoghurt.
Ingredienser
2 dl hele byggryn
6 dl vann
1 pk bringebærgelépulver
2 dl gresk naturell
100 g kremost naturell
100 g friske bringebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok vann og byggryn i ca. 25-30 minutter til grynene er møre. Sil av vannet og avkjøl grynene.
- Legg til side noen spiseskjeer med byggryn og bringebær, som skal brukes til pynt.
- Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halvparten av vannmengden. Avkjøl til geléen er romtemperert. Pass på at den ikke begynner å stivne.
- Rør sammen yoghurt og kremost og visp inn halvparten av den flytende geléen. Vend inn de kalde byggrynene
- Fordel massen i en liten springform eller bruk porsjonsformer. Jevn ut overflaten og hell resten av geléen på toppen.
- Sett kaldt frem til servering – minimum 4 timer.
- Pynt med byggryn og bringebær og server.
Byggrynsfromasj med gelélokk er inspirert av Randi Linds finalist-oppskrift i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021.