Cæsarsalat
Cæsarsalat er en av verdens mest populære salater. Kylling, salat, brødkrutonger og dressing ser fristende ut og smaker herlig i kombinasjon.
Ingredienser
4 skiver brød
2 ss olje til steking
2 kyllingfileter
¼ ts salt
¼ ts pepper
150 g bacon
1 romanosalat eller hjertesalat
50 g parmesan
Dressing:
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
3 finhakkete ansjosfileter
1 båt revet hvitløk
Saft av ½ sitron
1 ½ dl nøytral olje
30 g parmesan
¼ ts salt
¼ ts kajennepepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
- Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn på 220 °C og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en tallerken.
- Vask pannen og stek baconskiver til de er gyllne og sprø. La de stekte baconskivene renne av på kjøkkenpapir mens du forbereder resten.
- Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg kylling og bacon på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper.
Kilde: MatPrat
PS! Cæsarsalat er en fin rett når du vil bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!