Cupcakes av bygg med jordbær og hvit glasur
Herlige cupcakes av bygg, med frisk smak av jordbær, nøtter og kokos. Passer både som dessert og som kaffekos.
Ingredienser
Muffins:
2 ½ dl byggmel
½ dl kokosblomstsukker
¼ ts salt
2 ts bakepulver
1 ss knuste linfrø
2 ½ ss vann
2 dl frosne jordbær (ca. 8 stk)
1 banan
2 ss smeltet kokosolje eller vegansk smør
1 dl kokosmelk eller havremelk
Glasur:
2 ½ dl cashewnøtter
½ dl kokoskrem
3 ss lønnesirup
1 ss kokosolje
1 ts vanilje
2 ½ dl frosne jordbær (ca. 10 stk)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen byggmel, kokosblomstsukker, salt og bakepulver i en bolle.
- Rør sammen knuste linfrø og vann i et lite glass, la det stå i 5 minutter for å svelle.
- Skjær frosne jordbær i mindre biter.
- Mos banan til puré med en gaffel i en bolle. Ha i smeltet kokosolje og melk. Rør sammen. Vend jordbærene i bananblandingen.
- Ha det våte over i bollen med det tørre, vend forsiktig sammen. Ikke rør for mye, da vil muffinsene bli harde og kompakte.
- Smør et muffinsbrett, eller bruk muffinsformer i brettet. Du kan også sette doble former på et stekebrett. Fordel blandingen i formene.
- Sett stekebrettet midt i ovnen på 200 °C og stek i 15-18 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne. Fester det seg røre på pinnen, må muffinsene steke litt til.
Avkjøl muffinsene på rist. - Lag jordbærkremen rett før servering. Da holder den formen best. Ha cashewnøtter i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til fint mel.
- Når nøttene har begynt å samle seg litt til en puré, tilsett kokoskrem, kokosolje, lønnesirup og vaniljesukker, og kjør til alt er samlet, 1-2 minutter.
- Tilsett frosne jordbær i blandingen, og kjør videre til blandingen er helt glatt. Ha kremen i en sprøytepose og pynt cupcakene.
- Server med en gang, eller oppbevar cupcakene i kjøleskapet.
Oppskriften er laget av Kristine Bonstad som var en av vinnerne i konkurransen #byggmesterskapet vi avholdt i februar 2021.