Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor langpanne
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor langpanne

Eple- og pistasjekake

Eple- og pistasjekake er en deilig og rask langpannekake med kanel, nøtter og eplebiter toppet med melisglasur. Den passer fint i bursdager og til fest.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland hvetemel, kanel, sukker, bakepulver, eple og halvparten av pistasjenøttene i en skål.
  • Tilsett egg, melk, smeltet smør og rør forsiktig sammen til røren akkurat er blandet.
  • Hell i en stor langpanne (30 x 40 cm) og stek ved 180 °C i 30-40 min. Avkjøl på rist.
  • Lag melisglasur av melis og vann.
  • Smør melisglasur over kaken, og pynt med hakkede pistasjenøtter og små eplebiter.

Til deg som er glad i eple i baksten, anbefaler vi også vår klassiske eplekake med kanel og mandler. 

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
6 stemmer