Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 epleterte
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 epleterte

Epleterte med bygg

Epler og bygg er en suveren kombinasjon. Epleterten smaker aller best nystekt med vaniljeis eller pisket krem, men kan også serveres avkjølt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Tertebunn: Bland sammen mel og sukker. Skjær smør i terninger og bland det i det tørre til en jevn masse. Tilsett egg og bland alt raskt sammen, til deigen samler seg.  
    Tips: Tertebunnen kan lages i mat prosessor eller blandes for hånd.
  • Trykk deigen jevnt ut i bunnen og godt opp langs kanten på en terteform. Deigen inneholder såpass mye smør at det ikke er nødvendig å pensle formen. 
  • La deigen stå i kjøleskap i minst 45 minutter. 
  • Fyll: Bland sammen eplebåter, kanel og sukker. Fordel dem i tertebunnen. Visp matfløte og egg sammen til en jevn eggestand som helles over eplene i formen. 
  • Stek epleterten på nest nederste rille i stekeovnen på 180 °C i ca. 35 – 40 minutter, eller til eggestanden såvidt er stivnet. La stå i minst en halvtime før du skjærer i kaken.
  • Server med is eller pisket krem.

Flere epler? Prøv også oppskriftene på tradisjonell epleterte eller lettvinn eplekake.

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
3 stemmer