Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 10 briocher
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 10 briocher

Franske boller

Franske boller med sjokoladefyll, eller briocher, er gjærbakst med mye egg. Putt litt mørk eller hvit sjokolade i midten og du får deilig, søt bolle som alle liker.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret i terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Varm melken til den er fingervarm, ca 37ºC og bland i gjæren. Tilsett hvetemel, sukker, salt og eggene og elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Når deigen er smidig, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Smelt sjokoladen sammen med fløten til du har en jevn blanding. Tilsett finhakket chili eller lime.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 10 like store emner og forme til runde boller. La dem hvile i ca. 5 min.
  • Kjevle emnene ut til små lapper. Legg en teskje med sjokoladefyll på midten av lappen. Brett lappen sammen til en liten pung slik at fyllet blir liggende i midten, og sett den med skjøten opp i en smurt muffinsform eller bruk store muffinsformer av papir.
  • Dekk bollene med et klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca.1 time.
  • Pensle bollene lett med sammenvispet egg.
  • Stek briochene midt i ovnen  ved 200° C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer