Frokostkjeks med peanøttsmør og sjokolade
Små frokostkjeks eller frokostcookies som like fint kan serveres til fest. Med peanøttsmør og mørk sjokolade gir de masse energi til både kropp og hode.
Ingredienser
5 dl lettkokte havregryn
1 ½ dl hvetemel
½ dl kokossukker eller uraffinert sukker
1 ts bakepulver
½ ts malt kanel
¼ ts salt
1 ¼ dl havremelk
½ dl lønnesirup
1 egg
1 ts vaniljesukker
4 ss peanøttsmør
1 ¼ dl hakket mørk sjokolade
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 °C. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
- Bland inn resten av ingrediensene.
- Bruk to spiseskjeer og lag små boller av deigen og legg dem på stekebrettet. Klapp frokostkjeksene litt ned før du setter brettet inn i stekeovnen.
- Stek frokostkjeksene midt i ovnen ved 180 °C i 15 minutter til de er gjennomstekte og faste.
Disse frokostkjeksene holder seg fint i en tett boks på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet i 5-7 dager. De kan også fryses.
Flere frokostkjeks eller frokostcookies:
- Frokostkjeks med tranebær og mandler
- Frokostkjeks med gulrot
- Frokostkjeks med sitron og blåbær
- Frokostkjeks med eple og kanel
>> Er du ute etter en oppskrift uten hvetemel, anbefaler vi vår grunnoppskrift på havrekjeks som bakes på bare havregryn og havremel.