Glutenfrie skolebrød
En enkel og god oppskrift på glutenfrie skolebrød, også kalt skoleboller.
Ingredienser
Bolledeig:
150 g smør
5 dl melk
1 pk gjær
2 ss fiberhusk
1 dl sukker
2 ts kardemomme
100-120g Jyttemel original
500 g Semper mix fin
Fyll og pynt:
Vaniljekrem
Melisglasur
Kokosmasse
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør, ha i melk og varm til fingervarm, 37 grader. Løs opp gjæren.
- Ha væsken i en bakebolle og rør i fiberhusk. La det svelle i 5-10 minutter.
- Tilsett sukker, kardemomme og mel i bollen. Elt deigen med en K-krok eller for hånd til den er smidig og fast.
- Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Del deigen i emner på ca. 100 gram og trill runde boller. Sett de på et stekebrett med bakepapir, dekk med plast og la bollene etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Press en liten grop midt i bollene og sprøyt i vaniljekrem.
- Stek skolebollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
- Rør sammen litt vann og melis til en passe tykk melisglasur. Når skolebrødene er passe avkjølte, smør melisglasur rundt vaniljekremen og dypp i kokosmasse.
Nyt glutenfrie skoleboller helt nybakte, da smaker de aller best! #skolebrødetsdag er for alle 😀 Hurra for skolebrød!
Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.
>> I vår store oppskriftsdatabase finner du også oppskrift på klassiske skolebrød.