Grove myslirundstykker
Grove myslirundstykker smaker godt til frokost og lunsj. Med solsikkekjerner, hvetekli, havregryn, hvete, rug, rosiner, nøtter og linfrø er de sunn turmat.
Ingredienser
5 dl lettmelk eller vann
1 pk gjær
4 ss olje
2 ss sukker
1 ts salt
2 dl solsikkekjerner
70 g hvetekli
80 g havregryn , lettkokte
120 g sammalt rug, fin
250 g sammalt hvete, fin
250 g hvetemel
4 ss rosiner
4 ss hakkede hasselnøtter eller valnøtter
4 ss linfrø eller gresskarkjerner
vann til pensling og linfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken.
- Ha olje, sukker, salt, solsikkekjerner, hvetekli, havregryn, sammalt rug, sammalt hvete, hvetemel, rosiner, hakkede nøtter og gresskarkjerner sammen med den varme melken. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt, ikke kleber, og slipper kanten av bakebollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 16 like store emner som du triller til boller og legger på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle rundstykkene lett med vann, og dryss over linfrø eller havregryn. Stek midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.