Grove pannekaker
Grove pannekaker er gode som turmat. Hell hvetemel, sammalt hvete, havregryn, egg og melk på flaske, og stek på primus eller bålpanne. Server med syltetøy.
Ingredienser
1 ½ dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 dl lettkokte havregryn
3 egg
6 dl melk
½ ts salt
Smør til steking
Syltetøy til servering
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Visp sammen hvetemel, sammalt hvete, havregryn, egg, melk og salt til jevn røre.
- La røren svelle i 30 minutter.
- Stek pannekakene gyllenbrune på begge sider i en stekepanne på middels sterk varme.
- Nyt grove pannekaker varme eller kalde, gjerne med syltetøy på.
Hell røren over på en plastflaske og stek på primus eller i en bålpanne på tur.
Husk at pannekaker kan varieres i det uendelige! Se vår samleside om pannekaker her.