Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 35 eclairs
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 35 eclairs

Grunnoppskrift eclairs

Grunnoppskrift eclairs betyr at du nå kan lage verdens beste vannbakkels. De er sukkerfrie, og består av vann, smør, mel og egg, og er mye lettere å lage enn sitt rykte. Imponer gjerne med fargerike og silkemykt fyll.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok opp kaldt vann og smør. Visp inn melet samtidig som du rører kraftig med en tresleiv. Rør godt til massen er ristet, det vil da danne seg et tynt hvitt lag i bunnen av gryten og massen er glatt og slipper kanten. 
  • Ha over i en kjøkkenmaskin eller fortsett å røre kraftig for hånd, samtidig som du tilsetter eggene, ett om gangen. 
  • Ha deigen over i en sprøytepose og trykk ut 10-12  cm lange eclairs. 
  • Steke eclairene midt i ovnen på 180 C° i 20-25 minutter, litt avhengig av hvor store du lager dem.

Eclaires kan fylles med flere ulike kremer. Hva med karamellkrem eller krydderkrem?

Finn mer om samme tema:

4.7 / 5
7 stemmer