Havrebrød uten gluten
Et grovt og godt glutenfritt brød med smak av havre som er enkelt å lage.
Ingredienser
4 dl vann
½ dl olje
1 pakke gjær
150 g havregryn glutenfri
1 ss sirup
1 ts salt
700 g grov melblanding glutenfri til brød og rundstykker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vann og olje til 37 °C, og hell væsken over i en bakebolle.
- Rør ut gjæren i væsken, og tilsett resten av ingrediensen. Rør sammen til en jevn, men løs deig.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på lett melet bakebord (husk å bruke glutenfritt mel). Elt deigen lett sammen og del den i 2 eller 3 like store emner, og form de til brød. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk brødene med plast eller klede, og la de etterheve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
- Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv også våre saftige glutenfrie eplerundstykker.