Jordbærkake med krem
Jordbærkake med mousselinekrem er en festkake som passer til 17.mai, bryllup, morsdag og bursdager med sukkerbrødbunn, eggekrem, pisket krem og friske jordbær.
Ingredienser
kakebunn:
4 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
mousselinekrem:
5 dl helmelk
1 vaniljestang
250 g sukker
5 eggeplommer
30 g maisstivelse (maizena)
250 g smør
fyll og pynt:
2 kurver jordbær
Stivpisket kremfløte
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Bland egg og sukker i en bolle og pisk over vannbad til blandingen er ca. 40 °C. Fortsett å piske i en kjøkkenmaskin til røren blir lett og luftig.
- Sikt og vend hvetemelet forsiktig inn.
- Ha røren i en smurt springform på 22 cm.
- Stek bunnen midt i ovnen ved 180 °C i 30-35 minutter. Avkjøl på rist.
- Mousselinekrem: Del vaniljestangen på langs og ha stang og frø i en kjele sammen med melken. Kok forsiktig opp, sett til side, og la stå å trekke en time. Sil av vaniljestangen og kok opp på nytt.
- Pisk eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Hell den varme melken i eggblandingen, mens det røres jevnt hele tiden. Ha væsken tilbake i gryten, og la koke i ett minutt under stadig omrøring.
- Ta blandingen av varmen og rør inn smøret. Sett kremen til kjølig til den er kald og stiv. Pisk kremen lett og luftig før bruk.
- Montering: Del kakebunnen i to. Legg det ene laget på et fat og sett en kakering (feks. den løse kanten på en springform) på 24 cm i diameter rundt.
- Bruk en sprøytepose og sprøyt et 1 cm tykt lag mousselinekrem i mellomrommet mellom kakebunnen og kakeringen. Plasser halve jordbær langs hele kakeringen med snittflaten mot ringen. Press bærene lett ned i kremen.
- Legg et lag med mousselinekrem og jordbær over hele kaken, og dekk med det andre laget med kakebunn.
- Bruk sprøytepose og sprøyt mousselinekrem mellom kakeringen og kakebunnen, og avslutt med et jevnt lag over hele kaken.
- Sett kaken kaldt til mousselinekremen er stiv.
- Fjern kakeringen før servering og pynt kaken med pisket krem og jordbær.
Tips: du kan fint bruke en ferdig sukkerbunn istedenfor å bake en egen.
>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød