Krydderkake med eple
Krydderkake med eple er en lettvint langpannekake som smaker kjempegodt toppet med kanel og sukker. Kefir gjør eplekaken ekstra saftig og holdbar.
Ingredienser
Kakebunn:
4 dl kefir
400 g sukker
360 g hvetemel
½ ts natron
1 ts malt kanel
2 ts bakepulver
80 g smeltet smør
4 epler
Topping:
sukker og kanel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk sammen kefir og sukker.
- Bland inn mel, natron, kanel, bakepulver, og pisk inn smeltet smør.
- Skrell eplene og skjær dem i båter.
- Hell røren i en langpanne kledt med bakepapir og plasser eplebåter på toppen. Strø sukker og kanel over eplene.
- Stek kaken midt i ovnen på 180° C i ca. 40 minutter på. Avkjøl på rist.
For deg som er glad i epler i baksten, anbefaler vi også vår klassiske eplekake med kanel og mandler.
…og for deg som ikke er glad i epler i baksten? Sjekk ut vår nydelige krydderkake.