Gresskarmuffins
Gresskarmuffins med farget sjokoladekrem som ligner små monster pynter opp på kakebordet til halloween-festen. Skummelt godt for store og små!
Ingredienser
Muffins:
300 g gresskar (beregnet med skall)
115 g smør
200 g sukker
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
2 store egg
Topping:
100 g romtemperert smør
100 g melis
150 g hvit sjokolade
½ ts grønn konditorfarge
Kakepynt formet som øyne
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Gresskarmos: Fjern frøene og del gresskaret i biter. Skrell bitene før du dampkoker dem i en kjele til de er myke (skal ha samme konsistens som en dampet kålrot). Hell av eventuelt vann, og mos gresskarbitene, gjerne med en stavmikser. Avkjøl mosen.
- Muffins: Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen, ha i gresskarmosen og bland godt. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, ingefær og kanel, og bland inn i røren.
- Fordel røren i 12 store muffinsformer.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 175 ºC i 20 minutter. Avkjøl på rist.
- Topping: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet. Farg kremen grønn med grønn konditorfarge.
- Ha kremen i en sprøytepose med en gresstipp (Nr. 233), og sprøyt kremen på muffinsene. Pynt med kakepynt som ligner øyne.
Får du ikke tak i kakepynt som ligner øyne kan du stikke ut små øyne av hvit og sort fondant.
>> Trenger du tips til middagsserveringen på halloween? Sjekk ut våre mumiepølser og mumiefiskekaker!
Oppskrift på toppingen er fra MatPrat.