Myslibrød
Myslibrød er et sunt og kjempegodt grovbrød med havregryn, grov hvete, nøtter, gresskarkjerner og tørket aprikos som passer perfekt til ost og i matpakken.
Ingredienser
Bløtlegging
200 g havregryn
200 g sammalt hvete, grov
150 g tørket aprikos i biter
100 g gresskarkjerner
6 dl vann
Hoveddeig
500 g hvetemel
100 g fullkornshvetemel
10 g salt
2 dl vann
½ pk gjær
50 g hakkede valnøttkjerner
50 g hakkede hasselnøtter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la den stå på benken i 30 minutter.
- Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene utenom nøttene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin, start med lav fart og øk etter hvert. Helt på slutten av eltetiden tilsettes nøttene.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen ut på lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Form emnene til boller, og la dem hvile under et klede i 30 minutter.
- Form bollene til avlange brød, og plasser på et bakepapir.
- Dekk brødene med plast, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Snitt brødene forsiktig med en skarp kniv.
- Sett stekeovnen på full varme med en stekeplate i. Når ovnen er varm tar du ut stekeplaten og drar bakepapiret med brødene forsiktig over på den. Plasser stekeplaten med brødene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C. Stek brødene i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv også myslirundstykker til helgefrokosten.