Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Myslibrød

Myslibrød er et sunt og kjempegodt grovbrød med havregryn, grov hvete, nøtter, gresskarkjerner og tørket aprikos som passer perfekt til ost og i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene utenom nøttene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin, start med lav fart og øk etter hvert. Helt på slutten av eltetiden tilsettes nøttene. 
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Form emnene til boller, og la dem hvile under et klede i 30 minutter.
  • Form bollene til avlange brød, og plasser på et bakepapir. 
  • Dekk brødene med plast, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  • Snitt brødene forsiktig med en skarp kniv. 
  • Sett stekeovnen på full varme med en stekeplate i. Når ovnen er varm tar du ut stekeplaten og drar bakepapiret med brødene forsiktig over på den. Plasser stekeplaten med brødene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C. Stek brødene i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også myslirundstykker til helgefrokosten.

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer