Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker

Grove myslirundstykker

Grove myslirundstykker smaker godt til frokost og lunsj. Med solsikkekjerner, hvetekli, havregryn, hvete, rug, rosiner, nøtter og linfrø er de sunn turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken.
  • Ha olje, sukker, salt, solsikkekjerner, hvetekli, havregryn, sammalt rug, sammalt hvete, hvetemel, rosiner, hakkede nøtter og gresskarkjerner sammen med den varme melken. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt, ikke kleber, og slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 16 like store emner som du triller til boller og legger på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle rundstykkene lett med vann, og dryss over linfrø eller havregryn. Stek midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
29 stemmer