Ostefondue
Ostefondue tar smeltet ost til et helt nytt nivå! Dette er en rett som gjerne settes i retrokategorien, men det betyr bare at det er en rett som har holdt seg i mange år. Og det med rette!
Ingredienser
800 g revet ost (gjerne litt forskjellige varianter)
3 ½ dl hvitvin eller eplemost
1 fedd hvitløk
4 ts maizena
1 ts sitronsaft
½ ts kvernet pepper
¼ ts muskat
1 brød
2 ss olivenolje
Tilbehør
Små sylteagurker
Spekemat
Små stekte sjampinjonger
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Skjær opp brødet i passende brødterninger. Terninger på i underkant av 5X5 cm har en fin størrelse for å bli dyppet i ostefonduen. Ha terningene over i en stor bolle, og bland inn olivenolje.
- Ha brødterningene over på et stekebrett, og stek dem midt i ovnen i ca ti minutter, til brødterningene er gylne.
- Riv osten til ostefonduen og bland den sammen.
Du kan fint lage ostefondue i selve fonduegryten, men det er litt lettere å smelte osten i en tykkbunnet kjele.
- Varm opp vinen eller eplemosten i en kjele, og tilsett osten litt og litt mens du rører ostefonduen med åttetallsbevegelser.
- Rør ut maizena med litt vann og tilsett det i den smeltede osten sammen med sitronsaft. Krydre fonduen med muskat og pepper.
- Gni innsiden av fonduegryten med hvitløk.
- Hold fonduen varm over en rechaud (en varmer) eller et telys mens det dyppes brødterninger i den herlige ostefonduen.
Server spekemat, sylteagurker og små stekte sjampinjonger ved siden av ostefonduen. Nyt et deilig måltid!
Glad i smeltet ost? Prøv også brødpizza med tomat eller brødpizza med blåmuggost
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!