Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 40 minutter + 4 timer avkjøling
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 ostekake
Hvor lang tid tar det? 40 minutter + 4 timer avkjøling
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 ostekake

Ostekake med aprikoser

Ostekake med aprikoser er en sunnere ostekake med kakebunn av kanel og grov kjeks, krem av skyr eller cottage cheese og hermetisk aprikos på toppen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bunn: Smelt margarin og rør inn knuste kjeks og kanel.
  • Trykk det godt ut i en 22 cm springform. Avkjøl i kjøleskapet.
  • Ostefyll: Mos 3/4 av aprikosene sammen med skyr til puré, bruk gjerne en blender. Bland inn fruksukkeret, samt saften og skallet av sitronen.
  • Rør gelatinen ut i 4 ss av aprikoslaken. Varm opp i vannbad til det er oppløst. Avkjøl litt og ha det i puréen.
  • Visp kremen og tilsett den forsiktig. Fyll over kjeksbunnen i kakeformen.
  • Avkjøl kaken i kjøleskapet, minst fire timer.
  • Pynt: Pynt kaken med resten av aprikosene skåret i skiver.

Glad i ostekake? Prøv også sitronostekakeostekake med blåbær eller ostekake med sjokoladelokk.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer