Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake

Ostekake med ferskenpuré

Ostekake med ferskenpuré og en knasende god kakebunn av havre, hasselnøtter og kokos. Kaken er enkel å lage og smaker himmelsk, både syrlig og søtt på samme tid.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Bunn: Smelt smøret. Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin. Rør sammen alle ingrediensene. Juster med litt mer kokos eller havre dersom massen er for klissete.
 • Press massen hardt ned i en terteform på ca. 25 cm i diameter.  Sett bunnen kaldt i 20–30 minutter slik at den setter seg. 
  Tips: For å fremheve smaken av kokos og nøtter kan du steke bunnen midt i ovnen ved ca. 150 °C i 25 minutter. Avkjøl før du tar på fyllet.
 • Ostefyll: Bløtlegg gelatinen i 5–10 minutter. Visp kremfløten med sukkeret. Bland inn kremost, frøene fra vaniljestangen og revet sitronskall, og rør det til en jevn og glatt krem.
 • Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. 1⁄2 dl kokende vann. Avkjøl gelatinen før den røres inn i ostekremen.
 • Vask ferskenene og fjern kjernene. Kjør fruktkjøttet til puré med stavmikser.
 • Fordel halvparten av ostekremen over kakebunnen. Legg på et lag med ferskenpuré. Hell resten av ostekremen forsiktig over. Sett kaken kaldt i minst 3–4 timer. Pynt kaken med sommerens friske bær og litt kokosstrø.
  Oppskriften er laget av Christina Dammen.

  Glad i ostekake? Prøv også engelsk ostekake og ostekake med sjokoladelokk

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme