Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 20 pestosnurrer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 20 pestosnurrer

Pestosnurrer

Pestosnurrer er grove rundstykker av sammalt hvete med soltørkede tomater, pesto og revet ost. De passer perfekt i matboksen eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skålding: Bland sammen ingrediensene til skåldingen i en bakebolle, og la stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som skåldingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Elt på lav fart i fire minutter, øk tempoet og elt videre i ti minutter. 
  • Dekk bakebollen med plast eller klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. en time. 
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle den ut til et rektangel på ca. 30×50 cm. Smør på pesto, og fordel soltørkede tomater utover. Rull deigen forsiktig sammen til en lang pølse. Skjær 2 cm tykke skiver av deigpølsen, til ca. 20 snurrer. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir med snittflaten opp. 
  • Dekk pestosnurrene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter. 
  • Ha litt revet ost på toppen av hver pestosnurr. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutt eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist. 
    Tips: Bytt ut de soltørkede tomatene med spekeskinke.

    Prøv også pizzasnurrer som turmat eller i matboksen.

    >> Les mer om hvordan du lager den beste pizzabunnen.
    >> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!

Finn mer om samme tema:

3.9 / 5
13 stemmer