Pestosnurrer
Pestosnurrer er grove rundstykker av sammalt hvete med soltørkede tomater, pesto og revet ost. De passer perfekt i matboksen eller som turmat.
Ingredienser
Skålding:
400 g sammalt hvete, fin
4 dl kokende vann
Hoveddeig:
300 g hvetemel
2 ts salt
2 dl melk
½ pakke gjær
Fyll:
200 g pesto
150 g finhakkede soltørkede tomater
150 g revet gulost
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skålding: Bland sammen ingrediensene til skåldingen i en bakebolle, og la stå på benken i 30 minutter.
- Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som skåldingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Elt på lav fart i fire minutter, øk tempoet og elt videre i ti minutter.
- Dekk bakebollen med plast eller klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. en time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle den ut til et rektangel på ca. 30×50 cm. Smør på pesto, og fordel soltørkede tomater utover. Rull deigen forsiktig sammen til en lang pølse. Skjær 2 cm tykke skiver av deigpølsen, til ca. 20 snurrer. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir med snittflaten opp.
- Dekk pestosnurrene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
- Ha litt revet ost på toppen av hver pestosnurr. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutt eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Tips: Bytt ut de soltørkede tomatene med spekeskinke.
Prøv også pizzasnurrer som turmat eller i matboksen.
>> Les mer om hvordan du lager den beste pizzabunnen.
>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!