Potetlefser
Potetlefser lager vi av kokte poteter, rømme, fløte, smør og hvetemel, og steker på takke. Server til middag, til lutefisk eller bruk som turmat med pålegg.
Ingredienser
2 ½ kg ferdig kokte poteter
2 dl seterrømme
2 dl kremfløte
100 g smør
2 ts salt
hvetemel til utbaking
slik gjør du
Vis ingredienser
Potetlefser er en fin introduksjon til takkebakst dersom du ikke har gjort det før. Når du først har fått smaken på de hjemmebakte potetlefsene, kan vi garantere at du vil gjøre det igjen!
Har du ikke bakt potetlefser før, anbefaler vi en titt på siden vår med trinn-for-trinn-bilder av fremgangsmåten for potetlefser og annen takkebakst før du setter i gang.
Slik gjør du
- Start med å koke og avkjøle potetene.
- Bland sammen rømme, fløte og avkjølt smeltet smør. Tilsett malte kokte poteter.
- Del deigen til potetlefsene i to like store deler og elt inn hvetemel til deigen kjennes passe fast. Grunnen til at vi elter inn mel i halve deigen om gangen er at hvis man tar hele deigen samtidig, så blir den klissete og vanskelig å jobbe med.
- Del deigen i 20-22 like store emner og bak ut leiver.
- Stek leivene på en takke til de er svakt gyllenbrune på begge sider.
Tips! Lefsene kan også smøres med ost eller annet pålegg og brukes som nistemat
Oppskriften på potetlefser er laget av Ågot Storlid.
>> Serveringstips: Fylte lefser med laks eller fårepølse.