Prinsessekake
Ingredienser
Kakebunn
Fyll
Pynt
Originaloppskriften på prinsesstårta er helt tilbake fra 1929, men den har blitt endret en del ganger til den klassikeren den er i dag.
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 190 °C.
-
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis i en bolle.
Synes du at det blir mye jobb å bake sukkerbrød til prinsessekake? Husk at mange bakerier selger ferdigstekte sukkerbrød. En snarvei til godt resultat. -
Bland hvetemel, potetmel og bakepulver i en annen bolle. Sikt melblandingen over eggedosisen og vend den forsiktig inn i blandingen. Jobb med en slikkepott fra kanten av bollen og innover.
-
Fest bakepapir i en springform som er 20 cm i diameter. Hell røren i formen. Ikke smør formen, det vil gjøre at kaken ikke vil heve seg.
-
Stek prinsessekaken i midten av ovnen ved 190 °C i cirka 20 minutter. Test om kaken er ferdig med en kakepinne eller en trepinne. Om ikke noe fester seg på pinnen, er kaken ferdig.
- Legg springformen med kaken «på hodet» på en rist for avkjøling.
- Bland litt rød konditorfarge med 20 gram marsipan, slik at du får rosa marsipan.
- Bland resten av marsipanen med grønn farge. Bruk litt og litt, slik at du får korrekt lys grønn farge for prinsessekake.
-
Del kakebunnen i tre.
-
Begynn med en bunn. Smør på bringebærsyltetøy.
-
Legg på en ny bunn og smør på vaniljekrem. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, finner du oppskriften her.
-
Pisk fløte til krem og legg på et godt lag med krem oppå laget med vaniljekrem. Form kremen som en kuppel.
-
Legg forsiktig på den siste kakebunnen. Klem litt ned, slik at den får litt av kuppelformen.
-
Smør på et lag med krem, og smør også et jevnt lag rundt kanten av kaken, slik at hele kaken er dekket av krem.
-
Rull ut marsipanen, cirka 5 mm tykk. Et triks er å bruke litt mel, slik at marsipanen ikke klistrer seg til kjevle og bakebord.
-
Legg marsipanen over kaken. Det kan hjelpe å løfte og strekke i marsipanen slik at den ikke krøller seg.
-
Bruk en kniv til å skjære av marsipanen som er til overs.
-
Lag marsipanrosen og plasser den på midten av prinsessekaken. Dryss med melis til pynt.