Rosin- og krydderkake
Rosin- og krydderkake er en saftig og holdbar langpannekake med kanel, allehånde og kefir og sjokoladeglasur på toppen. Passer fint i bursdag og når du skal bake til mange.
Ingredienser
Kakebunn:
300 g rosiner
3 ss brunt sukker
1 ss vann (eller rom)
500 g smør
460 g brunt sukker
6 stk egg
620 g hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts malt kanel
2 ts malt allehånde
4 dl kefir
Glasur:
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha rosiner, 3 ss brunt sukker og vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke ett minutt. Avkjøl blandingen i kjøleskap.
- Pisk smør sammen med og 460 gram brunt sukker til det er lett og luftigt.
- Tilsett ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Bytt på å vende inn en blanding av hvetemel, bakepulver og krydder sammen med kefir.
- Vend til slutt inn rosinblandingen.
- Hell røren i en stor langpanne.
- Stek kaken ved 180°C i ca. 40-50 min. Avkjøl på rist.
- Smelt sjokolade til glasur og fordel over kaken når den er lunken.
Sjekk gjerne også ut vår oppskrift på klassisk krydderkake – eller hent inspirasjon fra vår store oversikt over med oppskrifter på langpannekake.