Sitronostekake med browniebunn
Sitronostekake med bringebær, cottage cheese og browniebunn er en ny og velsmakende variant av ostekaken. Den friske ostekremen og browniebunnen komplimenterer hverandre, og smaker helt nydelig sammen!
Ingredienser
Browniebunn:
200 g usaltet smør
200 g mørk sjokolade (minst 70 % kakaoinnhold)
200 g brunt sukker
60 g kakaopulver
3 egg
1⁄4 ts salt
80 g hvetemel
Ostekrem:
1 pakke sitrongelé
2 dl vann
500 g cottage cheese
200 g mascarpone
120 g melis
1 ts vaniljesukker
Revet skall av 1 økologisk sitron
3 dl kremfløte
300 g bringebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Browniebunn: Smelt smør og sjokolade i en kjele på lav varme. Tilsett sukker og kakaopulver, og bland alt sammen. Rør inn egg og salt, og vend til slutt inn hvetemelet.
- Hell blandingen i en smurt langpanne (ca. 28×20 cm). Stek kaken ved 160 °C i ca. 30 minutter, og avkjøl.
- Ostekrem: Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. Avkjøl, men ikke la den stivne.
- Mos cottage cheese til den er glatt og klumpfri, gjerne med en stavmikser. Bland cottage cheese med mascarpone, melis, vaniljesukker og sitronskall. Rør blandingen inn i geléen.
- Pisk fløten til krem, og vend den inn i osteblandingen. Skjær halvparten av bringebærene i små biter, og bland dem forsiktig i ostekremen. Hell ostekremen over browniebunnen.
- Sett kaken kjølig til den stivner. Pynt kaken med resten av bringebærene.
Oppskriften er laget av Erzsebet Kalmar.