Sjokoladekrem til eclairs
Sjokoladekrem til eclairs passer perfekt som fyll i vannbakkels eller andre kaker. Som kakefyll er kremen silkemyk og luftig, og lages av mørk sjokolade, fløte og egg og litt maizena.
Ingredienser
1.6 l melk
6 dl kremfløte
440 g sukker
1 vaniljestang
240 g eggeplomme
190 g maisstivelse (maizena)
100 g god mørk kokesjokolade
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha 1,6 l melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele og bring opp til kokepunktet. Pisk sammen eggeplommene, 4 dl melk og maizena.
- Når melkeblandingen koker heller du forsiktig litt av det du har i kjelen over i eggeblandingen, samtidig som du pisker kraftig. Hell deretter hele eggeblandingen over i kjelen samtidig som du pisker.
- Fortsett å piske helt til kremen akkurat bobler, da er den ferdig.
- Del sjokoladen i biter og rør den inn i den varme vaniljekremen. Fyll kremen i en sprøytepose med en glatt liten tupp og sprøyt den inn i vannbakkelsene.
Forslag til pynt: Lag melisglasur ved å blande melis, eggehvite og kakao. Sprøyt på på toppen av eclairene og dekorer etter ønske.
Prøv også vaniljekrem til eclairs og vannbakkels.