Solsikkerundstykker
Solsikkerundstykker er velsmakende gjærbakst av grov sammalt rug, hvetemel og solsikkekjerner du serverer med pålegg eller som kuvertbrød til middag.
Ingredienser
7 dl romtemperert vann
850 g hvetemel
100 g sammalt rug, grov
250 g solsikkekjerner
2 ts salt
½ pk gjær
50 g solsikkekjerner til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere i elteprosessen. Bruk kjøkkenmaskin og kjør deigen i ca. 3 minutter på saktefart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i ca. 6 minutter. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin kan du elte deigen godt for hånd. Tilsett den siste dl med vann litt etter litt i små mengder. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate.
- Dekk bollen med plast eller et klede, og la deigen heve i ca. 1,5 timer.
- Del deigen i 22 like store emner og trill dem til rundstykker. Dypp dem i solsikkekjerner og legg dem på stekeplate med bakepapir.
- Dekk med plast eller et klede, og etterhev til dobbel størrelse.
- Stekes rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i 20-30 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Lag også myslirundstykker til helgefrokosten.