Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 22 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 22 rundstykker

Solsikkerundstykker

Solsikkerundstykker er velsmakende gjærbakst av grov sammalt rug, hvetemel og solsikkekjerner du serverer med pålegg eller som kuvertbrød til middag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere i elteprosessen. Bruk kjøkkenmaskin og kjør deigen i ca. 3 minutter på saktefart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i ca. 6 minutter. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin kan du elte deigen godt for hånd. Tilsett den siste dl med vann litt etter litt i små mengder. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate.
  • Dekk bollen med plast eller et klede, og la deigen heve i ca. 1,5 timer.
  • Del deigen i 22 like store emner og trill dem til rundstykker. Dypp dem i solsikkekjerner og legg dem på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk med plast eller et klede, og etterhev til dobbel størrelse.
  • Stekes rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i 20-30 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Lag også myslirundstykker til helgefrokosten. 

 

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
46 stemmer